Biljartclub De IJssel | Interne Competitie Triathlon 2017

bekerintern_3band

14-09-2017 Finalewedstrijden intern triathlon…..…en de winnaar is?

De zaal goed gevuld met toeschouwers, de ballen gepoetst, het laken super schoon, we zijn er helemaal klaar voor. Vanavond de langverwachtte finales van de interne competitie triathlon seizoen 2017.

Na een jaar lang wedstrijden spelen bleven er uiteindelijk 4 personen over die het hadden weten te schoppen tot de finalewedstrijden. De strijd ging tussen Bertus Krabbe, Peter Braham, Bob Thijs en Chris Vedder. Na een eerlijke verloting werd de wedstrijd tussen Bob en Peter gespeeld op tafel 2. Na een spannende wedstrijd was het Bob die als winnaar zich plaatste voor de laatste 2 spelers in de eindstrijd. Intussen speelde zich op tafel 1 de wedstrijd tussen Bertus en Chris zich tot een zinderende wedstrijd. Tot het laatst moment kon niemand voorspellen wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus zou komen. Met slechts één puntje verschil wist Chris zich te plaatsen voor de finale, tegen Bob dus. De kleine finale om plaats 3 en 4 werd gewonnen door Peter Braham en zoals later Bertus zou zeggen had hij geen schijn van kans, een duidelijke en terechte winnaar, volgens de sportieve verliezer.

Hoe anders verliep het in de wedstrijd om de felbegeerde titel tussen Bob en Chris. Chris begon met een goede serie van 21, maar zakte vervolgens in. Bob speelde rustig en uiterst geconcentreerd en kwam langszij, begon zelfs als eerste met het bandstoten en als eerste met het driebanden. Chris kwam nog wel goed terug, maar zag vervolgens Bob de partij uittikken. Bob, helemaal van slag, dacht de partij te hebben gewonnen, maar arbiter Van Keulen, maakte hem duidelijk dat Chris nog een nabeurt had. Nog 3 driebanders te maken, de spanning steeg en Chris deed wat hij moest doen…….remise.

Ondanks dat het zeer gezellig was, werd na een klein overleg besloten de finale tussen Chris en Bob te vervolgen op donderdag 21 september a.s. om 20.00 uur. De beker blijft nog even staan en bij deze dus allemaal weer uitgenodigd.

Voorlopige uitslag:
plaats 4 – Bertus Krabbe
plaats 3 – Peter Braham
Plaats 1 – finale wedstrijd tussen Bob en Chris op 21 september


 

bekerintern_3band21-09-2017 Vervolg finale intern triathlon…..…en de winnaar wordt?

Vanavond wordt dan eindelijk de winnaar bekend. Na de spannende wedstrijden van vorige week zal de beslissing vallen. Klokslag 20.00 uur staan de beide spelers, Bob Thijs en Chris Vedder klaar voor de titelstrijd.

Bob begint goed, heel goed, zeer goed zelfs. Speelt in no-time zijn librepunten bij elkaar. Bob gaat goed verder en speelt zijn bandstootpunten bij elkaar en gaat voor de driebanders. En Chris…..terwijl Bob al met zijn driebanders bezig is zit hij nog steeds te worstelen met zijn libre, het loopt voor geen meter. En dan ineens…..libre klaar, de bandstoters (zeker niet zijn favoriete onderdeel) in een paar beurten klaar.
De toeschouwers worden getrakteerd op een spannende wedstrijd én op worst en kaas, meegenomen door Van Keulen, met volle mond klinkt het tjonge jonge, oeh en ah.
Intussen heeft Bob twee van zijn vier driebanders gemaakt en Chris moet er negen. Spanning, spanning, Bob nog één, Chris nog vijf. Bob maakt zijn laatste en Chris nog twee, maar heeft net als vorige week nog een nabeurt. Zou dan hetzelfde gebeuren als vorige week, weer een remise?? Het antwoord wordt na twee beurten gegeven, wederom een remise.

Na beraad wordt besloten de finalewedstrijd opnieuw in zijn geheel te spelen en te vervolgen op een nieuwe datum, volgende week donderdag 28 september, nu ook weer om 20.00 uur. Er is nog nooit zo hard gevochten om de wisselbeker……….wordt vervolgd….


bob-kampioen-2017

28-09-2017 Vervolg finale intern triathlon…..…en de winnaar is?

bekerintern_3band

Uiteindelijk was het dan toch Bob Thijs die met de wisselbeker er vandoor ging. Maar het ging niet zonder slag of stoot. De finalewedstrijd eindigde namelijk voor derde achtereenvolgende keer in een remise. Wederom was het Bob die tijdens de final het eerst bij de finisch was, maar weer was het Chris die er in de nabeurt een onbesliste partij van maakte, ongelooflijk maar waar.

Na overleg werd er besloten de partij niet voor de vierde keer te spelen, maar de beslissing deze avond nog te forceren. Er werd gekozen om alleen het libregedeelte van de triathlon te spelen, Bob 21 tegen Chris 43 punten. En ja hoor, eindelijk een winnaar, Bob maakte zijn 21 punten in 7 beurten, een mooi gemiddelde van 3. Chris bleef steken op 31 in zeven beurten en werd hiermee voor de zoveelste keer 2e, de toeschouwers gaven hem al de bijnaam Joop Zoetemelk. Waarschijnlijk zijn ze vergeten dat Joop op late leeftijd nog een keer wereldkampioen werd, maar dat terzijde.

De beker gaat dit jaar mee naar huize Thijs, terecht én verdiend, proficiat!