Biljartclub De IJssel | Kersttoernooi 2017

Kersttoernooi 2017, lachen, spanning en strijd

Donderdagavond 21-12-2017 was het weer zover, ons traditionele Kersttoernooi.
kersttoernooi2017-klEen groot aantal spelers had zich aangemeld, wetende dat het ook altijd een beetje een feestavond is. Maar, er werd ook gestreden om de felbegeerde wisselbokaal. Om klokslag 19.00 uur klonk het startsein van de voorrondes en er werd meer gelachen dan prestatie geleverd. Na een 20-tal wedstrijden bleven er vier finalisten over die voor de eer verder gingen strijden. Het is en blijft een lastig spel, dat 10 over rood. De 10 was aangepast aan de onderlinge moyennes, maar met regelmaat werd er geroepen “Alles kwijt!”. Uiteraard aangevuld met honend gelach en de nodige opmerkingen. De vier overgebleven spelers waren Peter van Keulen, Peter Braham, Remco de Velde Harsenhorst en de winnaar van vorig jaar Henk Lorist. Na de onderlinge wedstrijden gingen Remco en Peter Braham naar de finale. De troostfinale werd gespeeld tussen Henk Lorist en Peter van Keulen, een best spannende wedstrijd waar uiteindelijk Henk als winnaar de 3e prijs won.

De finalepartij tussen Peter Braham en Remco werd in winst omgezet door Remco en werd hiermee Kerstkampioen 2017. Als je je materiaal voor elkaar hebt, kom je een heel eind.

Lucien Kroeders kreeg een flesje wijn als troostprijs en de winnaars gingen naar huis met een mooi stuk vlees voor de feestdagen. Tevens was er een woord van dank voor de heerlijke gehaktballen van Remco en kreeg organisator Peter Braham een welverdiend applaus voor een zeer geslaagde avond, waarvoor hulde.