Biljartclub De IJssel | PAAStoernooi 2017

21-04-2017 – Paastoernooi 2017, een groot succes én een verrassende winnaar

logo-paastoernooi-2017Gezien het hoge aantal van 15 aanmeldingen, was het jaarlijks Paastoernooi voor de organisatoren vooraf al een succes. Altijd leuk iets te organiseren waar enthousiast en spontaan op wordt gereageerd. De stamtafel was goed gevuld met allerlei lekkernijen en de stemming zat er meteen goed in. Ook werd er kennis gemaakt met ons nieuwe lid Peter van Keulen, die meteen voor de leeuwen werd gegooid en deelnam aan de wedstrijd.
De spelsoort waarvoor dit keer werd gekozen was ’tien over rood’, een ouderwets en leuk caféspelletje. Om een ieder evenveel kans te geven, werd de 10 aangepast aan de gemiddeldes die behaald zijn tijdens onze interne competitie.

Na de eerste twee rondes werden de punten geteld en bleven er 8 deelnemers over, die middels een afvalsysteem de strijd met elkaar aangingen. Na spannende wedstrijden, waar de gezelligheid de boventoon voerde, bleven er uiteindelijk 4 spelers over.

De eerste halve finale werd gespeeld tussen Peter Hanekamp en Luciën Kroeders en werd gewonnen door Hanekamp, terwijl op de andere tafel Frans Töller en Chris Vedder in gevecht waren. Töller wist overtuigend en met grote klasse deze wedstrijd naar zich toe te trekken. bekerDe finalisten waren bekend, dus kon de troostfinale worden gespeeld tussen Kroeders en Vedder met als winnaar Chris Vedder, die hiermee de 3e plaats behaalde. In een bloedstollende en zinderende finale liet Töller zijn échte talent (en trukendoos) zien en wist hiermee zijn partij tegen Hanekamp te winnen.

Trots, tevreden en toch enigszins emotioneel kon Frans Töller, met de oorkonde en de wisselbeker onder de snelbinder, na een zeer gezellige avond huiswaarts keren. We zullen het nog lang moeten horen…….

Een woord van dank aan de heren Joop Nijs en Chris Vedder voor de goede organisatie, Remco de Velde voor zijn altijd heerlijke ballen gehakt, Bert Wonnink voor zijn perfect gekookte paaseieren en Jan van Dijk voor de uitgebreide kaas- en worstschotels.
Paastoernooi 2017, gezellig, zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar.