Biljartclub De IJssel | KERSTtoernooi 2015

bekerKERSTTOERNOOI MET 4 BALLEN……..ZEER GESLAAGD

Zaterdagavond 12 december 2015 was het dan eindelijk zover, het veel besproken KERSTtoernooi van BC De IJssel. Dit keer werd er gespeeld met 4 ballen, een gezellig-altijd-raak-en-lang-leve-de-lol-spel, maar waar ondanks de lolfactor wel inzicht voor nodig is. Men moet 100 punten proberen te scoren, maar dan ook precies 100, niet meer en niet minder. Een extra 4e blauwe bal zorgt voor veel verwarring en een lastige puntentelling.
22
Na 40 wedstrijden waren het Peter Hanekamp, Arnold Net, Peter Braham en Chris Vedder die zich hadden geplaatst voor de eindrondes. Arnold wist Chris te verslaan en werd 3e in de rangschikking. De twee Peters gingen onderling in een spannend gevecht voor de eer en de roem. Uiteindelijk ging de prachtige wisselbeker onder de snelbinders mee naar huize Braham. Leuk te melden dat de beker deze keer beschikbaar was gesteld door de winnaar, dus ging hij mee terug naar plek van oorsprong.

21Bij deze spelsoort is er een winnaar, maar geen verliezer. Wel hebben sommigen spelers net iets minder geluk. De hieraan verbonden Pechvogelprijs was voor ons gewaardeerde lid Jan van Dijk, die de lekkere fles wijn met een glimlach in ontvangst nam.

Grote afwezige deze avond was Joop Nijs. Hij moest afgelopen week een zware heupoperatie ondergaan en daar werd gisteravond, ondanks de lol en pret, toch even bij stilgestaan. Joop, van een ieder een goed herstel toegewenst en we hopen je weer snel op de club terug te zien.

Al met al kunnen terugkijken op een gezellige, geslaagd en prima verzorgde avond, waar onze voorzitter Hans Hartong de organisator Peter Braham in de vorm van een dankwoord en wat nattigheid hartelijk voor bedankte…………op naar het PAAStoernooi!