Biljartclub De IJssel | PAAStoernooi 2016

Het was weer zover, het PAAStoernooi 2016 is afgelopen zaterdag 9 april gespeeld in de Mistzaal van BC De IJssel.
paastoernooi_2016Vanaf 12.55 uur kwamen alle deelnemers het gezellige clubgebouw binnen. Het was de 2e editie van het toernooi. De winnaar van 2015, Chris Vedder, was wegens ziekte afwezig en kon helaas dit jaar niet mee doen om zijn titel te verdedigen. Uiteraard een van harte beterschap.

Om 13.00 uur werd het startsein gegeven met de eerste wedstrijd Joop tegen Harrie, een zeer snelle partij. Dat beloofde iets voor de middag……….
Na twee rondes kwam plots RTV ijsselmond binnen om onze voorzitter en penningmeester te interviewen, dit in verband met het 15-jarige bestaan van de vereniging. Voor de biljarters een beetje vreemd om te spelen voor de camera, maar ze hebben toch gewoon kunnen doorspelen. De gemaakte opnames en interview, zijn naar alle waarschijnlijkheid maandag te zien op RTV IJsselmond. Na het vertrek van de camera werd alles weer op zijn plek gezet en kon het Paastoernooi weer in volle gang worden voortgezet.

Na 4 rondes te hebben gespeeld bleven er 4 spelers over. Peter Braham, Joop Nijs, Hans Hartong en Jan Willem Neijmeijer. Via loting werd er beslist wie in de halve finale tegen elkaar moesten spelen. Wedstrijd 1 Joop tegen Peter, werd gewonnen door Joop. Wedstrijd 2 Hans tegen Jan Willem en deze werd gewonnen door Hans. Voor plaats 3 en 4 speelden Peter tegen Jan Willem tegen elkaar en werd gewonnen door Peter. Voor de titel Paaskampioen en uiteraard begeerde beker speelden Joop Nijs tegen Hans Hartong. Het was een leuke wedstrijd om te zien waar alles inzat. Deze wedstrijd werd beëindigd door een fraaie driebander van Joop. Joop was hiermee de gelukkige winnaar die de beker volgend jaar mag verdedigen.

Nog wat napraten over de gezellige middag, vol met lekkere hapjes en drankjes, zijn we allen tevreden naar huis gegaan. Met dank aan organisator Peter Braham.