Paastoernooi 2023

06-05-2023 – Telefoonboektoernooi……? Wat is dat dan………??

oorkonde klein2

Zaterdagavond 06-05-2023 was het dan zover. Ons jaarlijkse paastoernooi met een spelsoort dat in Genemuiden wereldberoemd is, het telefoonboekbiljarten.

In het kort uitgelegd; één witte speelbal die de rode moet raken. Niet zo moeilijk zou je zeggen, maar twee ‘telefoonboeken’ op het biljart vormen obstakels waar zich de rode gemakkelijk achter of tussen kan verschuilen.
Spelregel: simpel, 3 keer de rode missen en je ligt er uit. Weer een keer iets anders dan 10-over-de-rode.

Wat zo gemakkelijk leek, bleek voor veel spelers veel moeilijker dan gedacht. Na een aantal voorrondes bleven er uiteindelijk 8 spelers over, die in een finale gingen ‘vechten’ voor de titel.
Na een spannende strijd bleven over Peter van Keulen, Joop Nijs en Remco de Velde Harsenhorst. Het werd zelfs echt spannend op het moment dat ze met z’n allen twee keer de rode bal hadden gemist, maar het was uiteindelijk Remco die met de titel kampioen telefoonboekbiljarter op zak naar huis ging. Uit handen van de organisatie kreeg hij de felbegeerde wisselbeker, een lekker stuk vlees en de oorkonde. Joop greep net naast de titel, maar werd keurig tweede en Peter was zeer tevreden met de derde prijs.

Over de organisatie gesproken, de heren Siebren Beens, Aron Schadé en Steven Fokkens kunnen terugkijken op een perfect georganiseerde avond, waar buiten het spel om ook goed voor de inwendige mens werd gezorgd. Diverse soorten worst, kaas, nootjes en ballen gehakt groter dan biljartballen. Goed werk mannen, applaus en een hartelijk dank!

Op naar het volgende toernooi wat over een paar dagen al weer van start gaat. Dan wordt er een intern 3-banden toernooi georganiseerd, verdeeld over drie dagen……… ook gezellig!