intern 3-banden 2023

13-05-2023 – Intern 3-Banden toernooi 2023

bekerintern_3bandLang verwacht, al weken werd er over gepraat, al weken werd er opvallend veel in dit spelsoort geoefend, een andere opzet, een andere puntentelling, zeer veel animo en deelname, veel publiek…..en uiteindelijk zeer geslaagd.

Het interne 3-banden toernooi 2023 werd gespeeld over meerdere avonden. De poolwedstrijden op donderdagavond, vrijdagavond en zaterdagmiddag en de zaterdagavond was ingeruimd voor de finales. In de poolwedstrijden werden met groepjes van 4 personen en een vooraf vastgesteld moyenne, 20 beurten tegen elkaar gespeeld. Het behaalde percentage t.o.v. het moyenne was doorslaggevend voor de speler en zijn/haar vervolg van het toernooi. Een mooi en eerlijk systeem uit de koker van organisator Peter Braham.

Na alle pools bleven er 8 spelers over voor de beslissende finalewedstrijden op zaterdagavond. Met het enige verschil dat nu het aantal te maken caramboles de doorslag gaf en er in sudden death werd gespeeld. Met andere woorden, na een verloren wedstrijd ‘Goed gespeeld Pietertje, ga maar even zitten’. Uit deze wedstrijden bleven 4 mensen over, te weten Peter Braham, Hans Hartong, Tom Hanekamp en Chris Vedder. Na spannende wedstrijden tussen Hans/Chris en Peter/Tom bleven uiteindelijk Tom en Chris over voor de Grand Finale.

De beslissende finale was weliswaar van beide spelers geen hoogstandje, maar wel een aantrekkelijke wedstrijd. Een finale tussen twee goede en gedreven spelers, twee mooie spelers, een strijd tussen oud en nieuw, die uiteindelijk een zeer terechte winnaar opleverde. Oud moest in dit geval buigen voor nieuw…….. Tom Hanekamp kampioen 3-banden BC De IJssel 2023, chapeau!

Vanuit de handen van Peter Braham, die de avonden overigens perfect georganiseerd had, ontvingen de finalisten een heerlijke vleesprijs. Kampioen Tom Hanekamp kreeg naast het vlees ook nog de eeuwige roem en uiteraard de fel begeerde wisselbeker.

Uitslag:
1e – Tom Hanekamp
2e – Chris Vedder
3e – Hans Hartong
4e – Peter Braham